31 Ocak 2012 Salı

DİSNEYLAND PARİS


    Yazılışı hernekadar disneyland olsada ben her söyleşimde Disneylaaaaaaaannnnddd olarak dile getiririm.Parkın adını duyduğumda bile korku,heyecan,sevinç kaplar heryanımı.Avazınız çıktığı kadar bağrabilir,çığlıklar atabilir,korkudan tir tir titresenizde yine aynı trene , binebilirsiniz bu parkta.Adrenalinizin yükselmesinden keyif alıyorsanız bol bol stres atabilirsiniz..Umarım 2016 da Türkiye ye açılacak olan Tema Park ta bukadar güzel olur.



    Dünyanın heryanından çok ilgi gören Disneylanda gitmek istiyorsanız kış ayını öneririm.Hatta kar yağarsa dahada güzel olurJYazın çok kalabalık olduğunu duyduğumuz için bu fikir bize güzel gelmiş olmalıki kışın kar yağarken gittik.Her aktiviteden rahatlıkla yararlandık. Parisin içinde kalıyorsanız özellikle sabah erken saate tren biletinizi alın.  Disneyland'a gitmek için RER hatlarından kırmızı olan A ya binip Marne la Vallee - Parc Disneyland yönüne binerek son durakta iniyorsunuz. 35-40 dakika içinde parka varıyorsunuz.Biletleri isterseniz girişten ,isterseniz Paris içinde Disneyland bileti satan yerlerden alabiliyorsunuz.Birkaç parktan oluşan Disneyland biletleri için ayrı fiyatlamalar vardır.Ama tavsiyem Walt Disney Studios, Frontierland, Adventurland, Discoveryland kapsayan bilet almanız.

    Gelelim aktivitelere ....Adventurland ,Karayip Korsanlarının,Indiana Jones un olduğu bölümdür.Krayip korsanlarını konu alan kalenin içine girip karanlık bir yoldan geçtikten  sonra  kayıklara binecek ve Karayip Korsanlarını göreceksiniz. Şelalerden ıslanarak geçeceksiniz.  Daha sonra etrafı gezmek için gemiye binebilirsiniz.



  İlk önerim parkın ünlü roler-costerlarından fastpass almanız.Fastpass uygulaması, kuyruğa girmeden size kaçta sıra geleceğini belirtir.Biletin üzerinde belirtilen zamanda hemen gelip binebilirsiniz.Ayrıca belirteyim bilet alıp Disneylanda girdikten sonra içerdeki herşey ücretsizdir.Herşeyden yaralanmak için bu nedenle kuyruklar fazla olabilir.Parkın ünlü roller coasteri İndiana Jones ve Discoverylandda bulunan Space Mountain'dan öncelikle fastpass almalısınız.Bence Space Mountain daha güzel.Uzay yolculuğuna çıkıyorsunuz adeta.

SPACE MOUNTAIN


INDIANA JONES




  Şimdi şiddetle tavsiye edilmeyen bir aktiviteden bahsedeyim,tekrardan söyleyeyim tavsiye edilmezJ Twilight Zone Tower Of Terror asansörü. Hollywood Tower Otel ‘e giriyorsunuz Sizi asansör görevlisi karşılıyor ve asansörde oturmanız gereken yeri gösteriyor.Son kata çıkmaya başlıyorsunuz.Ara katlarda size bir tarafta  hikaye anlatırken bir tarafta  insanlar ve hayaletler görünüyor.      Son katta kapı açılıp manzara gösterildikten sonra asansör düşüyor..Tabi bu arada bende kalpten gidiyordumJAdrenaliniz son sevyesine gelecek garanti....

Twilight Zone Tower Of Terror



  Bukadar heycandan sonra daha sakin birşeye binelim dedik .İlk başta balık (kayıp balık nemo)resimlerini gördüğünüz, akvaryumun içinde gezinip balıkları tanıyacakmışınız tarzı water adlı roler coaster sakin bir şekilde ilerliyor diye binip başladık  akvaryumu izlemeye .Ancak karanlığa girdiği gibi delice dönen costere dönüşünce  geç olsada yanıldığımızı anladık.Neyseki kusmadan bunuda atlattık:)

    Tavsiyelerim bunlar.Tabi daha birçok roler coaster ve eğlenceli şeyler deneyebilirsiniz, hoşunuza gidecektir.

  En çok merak ettiğim Walt Disney Studios.idi ve muhteşemdi.Trene binip filmlerin stüdyolarını,aniden yanmaya başlyan dağları,sel sularının üstünüze doğru gelmesini ve bu arada filmin nasıl çekildiğinide izleyip yarım saatlik yolculuk yapabilirsiniz.





   Bukadar eğlenceden sonra otelinize gitmek için trene binerseniz ,yolculuk boyunca aniden hızlanıp uçacak sonra ani durup fırlayacakmış gibi hissedebilirsiniz benden söylemesi.


     İyi eğlenceler......

1 yorum:

Zeynep Şeker dedi ki...

Merhabalar,

Ben şubat ayında parise gideceğim ve disneyland'a çok gitmek istiyorum fakat o sogukta hiçbir şeye binemezmişiz gibi geliyor. Sahi donmadınız mı?:)