17 Ocak 2012 Salı

PARİS


  Aşk ve romantizmin simgesi neresidir diye sorsalar İlk olarak Paris gelir aklıma.Sokaklarda coşkulu  müzikler,kalabalık görkemli kafeler,hertaraf rengarenk ,canlı mı canlı biryer . Kış ayında gitmemize rağmen(hava sıfırın altında iken) neredeyse her saniyemiz sokaklarda geçmişti.


                                                              LOUVRE MÜZESİ

 Otelimiz ünlü Louvre müzesine yakındı.Sabah ilk işimiz Louvre müzesine girmek oldu.Burası dünyanın en büyük müzelerindendir.Önündeki cam piramitler de müzeye  görkemli bir hava katıyor.Şifresi halen çözülemeyen Leonar Da Vinci nin eseri  olan Mona Lisa nın gerçeğini ve daha bir çok eser görebilirsiniz.
Pazartesi Çarşamba 09:00-21:45 ,
Perşembe Pazar 09:00-18:00,
Salı kapalı ve her ayın ilk Pazar günü ücretsizdir.
Müzede 250.000 e yakın sanat eseri vardır.Eğer meraklıysanız gezmek bir gününüzü alabilir.


LOUVRE MÜZESİ

                                                                 Champ-Elyees(Şanzelize)

 Avrupanın en ünlü moda arterlerinden biri ,Paris in enlü caddesi Şanzelize .Yaklaşık 2 km.uzunluğundadır.Concorde meydanındaki dikilitaştan başlar Arc Triomphe ne kadar uzanır.Cadde oldukçe geniştir.En ünlü markalar,restorantlar,pastaneler ve meşhur LIDO Şov un yapıldığı gece klüpleri ile doludur.Sağlı sollu standlar halinde birçok ilginizi çekecek eşya ,yiyecek satanlar vardır.Bu caddeye gitmişken şampanya yanında La Duree den aldığınız makaronları yemeden dönmemenizi tavsiye ederim.

                                                        Arc de Trimomphe (Zafer Takı)

Champ-Elyees in üst çıkışında yer alan Fransızların ulusal sembolüdür




  Concorde Meydanına doğru yürürken karşınıza dönme dolap çıkacaktır.Kesinlikle binmelisiniz, Eyfel kadar yuksek olmasa da yukaridan hemen hemen tüm güzellikleri görmüş olacaksınız.3 tur dönerek ÜÇgen piramit, Seine Nehri, Notre-Dome gibi gördüğünüz manzaraları fotoğraflayabileceksiniz.




                                                                  Eyfel Kulesi

  Şehrin simgesi,yapıldığı dönemde dünyanın en uzun binası Eiffel kulesi.Mümkünse böyle yapıları hem gündüz hem gece görün.Gündüz ayrı bir havası varken gece ışıklandırmaları ile çok daha farklı olduğunu hissedeceksiniz.En iyi manzarayı kulenin ikinci platformundan izleyebilirsiniz.Özellikle güneş batmadan önceki halini görmelisiniz.Resim çekmek için Hemen yanında bulunan parktan mümkün olduğunca uzağına gidebilirsiniz.Belli yerler çok kalabalık olacaktır.Ancak daha uzağa gitmeniz hem kalablığı aşmanıza yardımcı olacak hemde daha değişik açılardan(özellikle gece)muhteşem resimler yakalayabilirsiniz.Güvenlik için parkta askerler sürekli dolaşmaktadır.



                                                                Notre Dame Katedrali

    Notre Dame in kamburu deyince ilk akla gelen katedral.170 yıllık mazisi bulunan bu mimari gerçektende en güzel kilisiler içindedir.Turisteler açısından çok popüler bir yer olması dışında halen Roma Katolik katedrali olarak kullanılır.En önemli kısımı batı cephesidir.1631 de yapılan ünlü çan Emmanuel i barındırır.


Notre Dame

                                                                      SACRE COEURE

    Diğer adı Kutsal Kalp Klisesi.Fransanın önemli yapıtlarından biri çünkü dünyanın en ağır çanlarından birini taşımaktadır.Adının konmasına neden olan da , alt kattaki mezar odalarında kiliseyi yaptıran  Legentil'in kalbinin saklanmasıdır.
   Sacra Coeure  Montmartre Tepesi’nin (Ressamlar Tepesi) en üst noktasında bulunuyor. Parisin tüm manzarasını görmek,şehri izlemek için bu tepe muhteşem bir yerdir.Kiliseye gitmek isteyenler metro ile “Anvers” durağı ile Montmartre bölgesine ulaşabilir oradan da Montmarte Finiküleri ile ya da Montmartre Gezi Treni ile ulaşabilirsiniz.



                                                        VERSAİLLES SARAYI
 
    Birazdan söyleyeceğim sözü bilmeyen yoktur.''Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler.''Bu ünlü sözün sahibi Marie Antoinette,söylediği yer ise Versailles Sarayıdır.Avrupanın en büyük 20.000 kapasitelik sarayıdır.Eğer giriş ücretlerine zam gelmediyse 8 €.Pazartesi gideyim demeyin kapalıdır.


Saray Bahçesi
VERSAİLLES SARAYI

                                                                   ULAŞIM:

Metro ağı çok gelişmiştir.Heryere kolaylıkla gidebilirsiniz.
Charles de Gaulle ve Rossy havaalanlarından RER in B hattını kullanarak 35 dak.merkeze gidebilirsiniz.Orly havaalanından ise yine RER in B hattını kullanarak 45 dak.merkeze ulaşırsınız.

Hiç yorum yok: