13 Mart 2012 Salı

OHRİD

  Ohrid gölü etrafında yer alan Balkanların en güzel şehirlerinden biri Ohrid.Ohrid gölü avrupanın en derin gölü olarak bilinir.Burdaki evler ahşap villa şeklindedir.Kütahya' nın Germiyan sokağını andırır.





   Bitoladan Ohride yaklaşık 1-1.5 satte ulaştık.Mart ayında olduğumuz için yaz aylarındaki canlılık yok ancak burda ruhunuz huzur bulacak.Otelemiz Villa Germanoff .Göle bakan balkona çıktığınızda hiç ses duyamacaksınız.Sadece manzara izleyerek ve tabiki doğal ses sadece  kuş sesleri dinleyerek saatin nasıl geçtiğini bile anlamayacaksınız.


Villa Germanoff



  Dışarı çıkıp önce bir turladık.Turist informationdan aldığımız harita ile planı yaptık.Bu haritada gezmeniz gereken yerlerin hepsi gösteriliyor.




    Önce şehrin manzarasını izleyebileceğiniz Ohri Kalesine yürüyerek çıkabilirsiniz.Taksilerde kaleye gitmektedir.Ancak yürüyerek daha çok yer keşfedip,resimleyebilirsiniz.



Tarihi Kale

Kaleden inerken şehrin en ünlü kilisesi St.Kaneo kilisesini görebilirsiniz.

St.Kaneo kilisesi



Aynı güzergahta antik tiyatro yer alır.





  Göle doğru yavaş yavaş inip şehir merkezine yürüyün .Bu tur en fazla 2-3 saatte biter:)
Sveti (Aziz) Naum klisesinin yanından göle doğru akan su kaynağı aynı zamanda Hollwood filmlerinin çekimlerine mekan olmuştur.




   Ohride gelip balık yemeden gidilmez.En ünlü balıkları pastirinkadır.Yanında susuz içilen üzüm rakısını tavsiye ederim.Geceleri ohrid gölünün sahillerinde kafeler,canlı müzikler eğlenceli yerlerde eğlenebilirsiniz.


Göl sahilinde yemek yiyebileceğiniz güzel bir restorant






Hiç yorum yok: